Misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja

8 januari, 2018

Thomas Bodström advokatbyrå

I augusti 2016 så skedde en misstänkt gruppvåldtäkt i Fittja i Stockholm.

Fem män åtalades för grov våldtäkt, men alla nekade till brottet. Den 19e december 2017 kom domen från Södertörns tingsrätt där alla fem män friades. Många var upprörda över domen och många har gått ut i protest. Mest upprörd var kanske målsägandebiträdet till den utsatta kvinna, Elisabeth Massi Fritz.

På senare dagar har GW Persson gått ut och försvarat tingsrättens dom, och menar att de flesta som kritiserar domstolens beslut inte själva har läst domen. I ett uttalande säger han, ”Det blir knepigt att döma. Hon har erbjudit sex mot knark och sen är det oklart hur många som har deltagit i det erbjudandet och i vilken mån de haft rätt att göra det. Men det har i vart fall inte gått att motbevisa att det var fel. Åklagare har bevisbördan här men det hade naturligtvis varit bra om polisen hade kunnat göra en bättre utredning.”

Massi Fritz besvarade GWs kommentar, ”Min klient har aldrig erbjudit sex mot knark. Det är högst anmärkningsvärt att påstå. Min klient är oerhört kränkt av detta påstående och är ledsen. GW borde läsa domen en gång till innan han påstår något liknande, säger hon.”

LÄS MER OM ORDBRÅKET OCH HÄNDELSEN HÄR: https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/massi-fritz-och-gw-i-ordbrak-om-fittja-domen/