Tre personer misstänka för mord i knivsta

15 oktober, 2019

Under tisdagsförmiddagen hölls det tre häktningsförhandlingar i Uppsala tingsrätt där fem personer greps i helgen, detta med anledning av det misstänka mordet i knivsta-fallet.

Det pågår tre häktningsförhandlingar i Uppsala tingsrätt under tisdagsförmiddagen på grund av det misstänkta mordet i Knivsta, där fem personer greps i helgen. Tre personer begärs häktade på sannolika skäl för bland annat mord enligt åklagarmyndigheten.

”Två män begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt skyddande av brottsling, grovt brott och brott mot griftefriden. En kvinna begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott, samt brott mot griftefriden.” Detta upprättar åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. De andra två som varit anhållna är nu släppta.

På lördagen slog en privatperson larm till polisen, att i Knivsta kommun låg det en död man utomhus vid en gård i ledinge. Då inleddes en förundersökning om mord och polisen spärrade av området. På måndagen har man identifierat kroppen på den man som hittades död.

Källa: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tre-personer-begars-haktade-i-knivsta-fallet